Gravad Sik
Ett gott alterna tiv till gravad lax
4 portioner
2. Krossa vitpepparkornen
l kg sik
4-5 vitpepparkorn
3-4 msk salt
1 msk strösocker
3-4 msk finklippt dill
några dillkvistar till garnering
Rensa och filea fisken. Krossa vitpepparkornen och blanda dem med salt
och socker. Strö kryddblandningen och den klippta dillen över fiskens
kött sidor. Lägg ihop fileerna, lägg dem på
ett fat med en lätt tyngd ovanpå. Låt fisken stå och dra (="grava")
minst över natten på kall plats, bäst blir den om den får stå 1 -2 dygn.
Skär upp fisken i jämna. tunna skivor eller i bitar Garnera med fräscha
dillkvistar
Gott att äta till: Förlorade ägg eller äggröra, stuvad spenat. eller
enbart gravlaxsås och rostat bröd.
Tips: Fisken kan djupfrysas om man vill förvara den mer än en vecka
Klicka
här för utskrift av sidan!
|