Pastagratäng med Champinjoner och Oliver


250 gr Pasta
250 gr Kassler eller rökt Skinka
1 Purjolök
1 Burk champinjoner (ca 200 gr)
Ca 15 Gröna Oliver
Margarin

Sås:

3 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
1 msk margarin
11/2 msk Senap
1-2 dl riven Ost (helst lagrad)
Salt och Peppar

Koka pastan enligt förpackningen. Skär kasslern/skinkan i små tärningar, skölj och strimmla purjolöken. Låt svampen rinna av och fräs den tillsammans med purjolöken i lite margarin. Blanda med kasslern och delade oliver. Blanda mjölet och mjölken, lägg i margarinet och låt det koka i 4-5 minuter i en kastrull. Salta och peppra och häll i senapen, rör i hälften av osten och rör om tills den har smält. Varva pastan och det "frästa" i en smord ugnsäker form. Slå över såsen och resten av osten. Gratinera i 250° i ca 15 minuter.



Klicka här för utskrift av sidan!