Snabb Fisksoppa med paprika

(ca 15 min)

4 port

400 gr halvtinad Torskfilé
3 paprikor (helst i olika färger)
1-2 msk matfett
1½ kaffegrädde
6 dl mjölk
1 msk pressad citron
1 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
½ krm kajennpeppar
1 tsk torkad timjan
Salt

Skär fisken i tärningar, kärna ur paprikorna och skär i mindre bitar. Fräs paprikan i matfettet och häll på mjölk, kaffegrädde citron blandat med vatten och buljongtärningarna. Låt de koka upp och lägg i fisken och låt de koka i 7-8 min. Smaka av med kryddorna och saltet. Vill du ha soppan lite simmigare kan du reda av den med lite maizenaredning.

Denna soppa kan lätt göras om till en festsoppa genom att byta ut citron-vattnet mot lika mängd vitt torrt vin. Man kan även låta 1 hackad vitlöksklyfta fräsa med paprikan. Man kan även servera riven lagrad ost till.

Klicka här för utskrift av sidan!